I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, March 27, 2011

SHOW ME YOUR BFF CONTEST

1: Terbuka kepada followers blog "Because She is NurulBadiah" .so sekiranya bukan followers..anda perlu follow terlebih dahulu sebelum menyertainya.




2. Korang kene Copy Banner/Gambar contest diatas dan Paste kn dekat entry contest anda.Kemudian korang Kena letak Banner/Gambar Contest diatas di SideBar Blog Korang and Link kan Banner tersebut ataupun link kn kat bawah Banner tersebut ke Blog Because She Is Nurulbadiah.
2. Korang Kena buat entry pasal " Show Me Your BFF Contest" dimana korang kena letakkan link ke Blog ini didalam entry tersebut.

3: Entry Korang hendaklah disertakan dengan Sekeping Gambar bersama BFF korang xkira berapa ramai pon berserta dengan sedikit kata-kata dibawah gambar tersebut.

Ayat anda harus bermula dengan:

Dear Nurulbadiah Lai,
bla..bla..bla..(tell me in short about your bff)

4.Tagkan Kepada 4 blogger yang aktif and make sure diorang tahu telah Di Tag.

5. Pastekan entry Contest yang korang buat diruangan komen dekat entry ni..

6: 2 pemenang akan dipilih berdasarkan gambar bersama BFF yang paling menarik..hadiah misteri menanti seperti Dress dan shawls.

6.Tarikh tutup: 15 April 2011

(PENYERTAAN ADALAH TERHAD)


____________________________________________________________________________





dear NurulBadiah Lai,



Sometimes people come into your life
Like they're meant to be
And suddenly you've found someone
Who sees the world like you see

And you laugh like crazy
At all the crazy things
That no one thinks are funny but you
That's when I knew
That I had a friend so true

If my world were crumbling down
You are the one I'd want around
Cause through everything you've shown me that
You were the one who had my back

Remember the laughs
Then add up the dreams
And take it to the nth degree
We'll be friends forever
Cause you'll be forever in my heart
That's where best friends are

There will always be hard times
I'm glad I've got you to see me through
And I will never forget your smile
I just have to say thank you

For being there always
Even the darkest days
Especially when you didn't have to
That's when I knew
I had a friend in you

So if your world should fall apart
Call me I'll run to where you are
I only hope that I can be
Half of the friend you've been to me

Where would I be
Without you by my side loving me
Anyone can see that we're the real thing
No matter what and always
Come whatever
We're best friends forever :)


saya tag gades-gades ini :





Thursday, March 10, 2011

Monday, March 7, 2011

HARI KEGILAAN AKU..

hye hye reader n stalker !

Assalamualaikuuum.. ^_^

suda lame x bermanja manjaaaan bersama enchik belog..
al-maklum laaa.. ak bru je berperang dgn buku2..
mne x nye.. exam bertimpa-timpa.
timpa x timpa sgt laa. rse bertimpa sbb ak kan ske stdy las mnit.
org tua-tua kate, org pndai mmg stdy las mnit..
lg 1 kan, kan.. ak ni byk mkn semot mti..
ary2 mkn semot.. pecaye ?
semot msk kicap.. semot msk lemak.. kdg2 tuuu.. semot msk asam pedas.
kahkah! tu tnde nye ak ni sgt2 la plupe orgnye..
n smpi 1 thp ade sum1 hadiahkan ak selawat pengubat lupa.
byg kaan.. bayaaang dgn penuh khusyuk lg tawadhuk.. betapa trok nye thp kelupaan ak..
sooo.. utk mgelakkan ketidaklupaan ape yg ak stdy tuu..
stdy la las mnit.. itu adlh jln yg terbaek..
tp mmg gelabah nk mti la.. tepakse bersengkang mte.
smpi thp, ak terpakse thn mte ak ngan lidi.. supaye tebukak cket.
begitu la kesahnyee.
sbnrnye xde kesah sgt pon laa. cme nk bermanje2 ngan enchik belog. x boley?
tataw nk bemanje ngan spe.. haha. gedix la minah ni ! haktuuuih.

ermm, arini adalah ari yg paling palingggg x bes bg ak..
tahlaa. rase cm tade life..
sunyi gile !
tp.. sunyi tuuu.. ak yg buat jd sunyi..
tp nak wt cane.. should be laa.. sbb ak rase perlu aku menyepi kan dri kat opis tuuh.
focus on task lg baek. kehkeh.
xpe la, sekurang2nye.. arini ak x bedose mgumpat org sne cni..
sbb ak dok diam-diaaam je. tp x bpe nk diam laaa..
sbb an, molot ak ni x pandai nk diam..
ramalan bulan oktober mengatakan.. org yg lahir bln 10 ni suke bersembang. oops!
btol sgt la tuuuh. ak la org nyee.
tp skg ak da slow cket..
pasai paa. ceq pon tataw.. erkk, tp boleh pecaye ke ak ni ?
or lakonan semate2.. :p
lg 1.. nak cite ni..
dgr laaa.. dgr laa.
woi, ko ni bpe byk kali lg 1 ko tuuh.
dr td lg 1.. bek ko ckp lg 10 tros.. tade la ak rse mluat nk bce..
hee.. maaf maaf. ak mmg gelabah cket.. bkn cket.. byk!
ske mengkelamkibotkan keadaan..
ehem eheeem.. btolkan suare supaye lbih lunak lg..
cecite ceciteee.. al-kisaaaah..
td.. tyme lunch.. ak x lunch pon taaaw.
sdey tak sdey taaak..
sdey la.. sbb buda gemox mne ley mkn x ckop.. hek!
ak hnye mkn roti jee..
blik je dr beli roti.. ak jln p tmpt dduk ak.. tros jln kat tong smph n buang roti yg ade dlm plstik tuuu..
pastu tnpe rase serba slh.. ak p tmpt kwn ak tok sembg2.. konon2 nk sembang smbil mkn roti..
ak crik2.. bru ak ingat ak p buang plastik yg ade roti tuuuh.
gle lwk ! dgn slmbe nyee.. ak amek roti tu dlm tong smph tu blek..
oi oi.. ak bukan pengoto taw..
tong smph tu buang kertas2 je taw.. tu yg sggop kutip..
x pasai laa dorg bantai gelakkan ak.
ape la nsib ak arini.. agak mental cket..
wayar2 otak ak da x berfungsi lg..
spe pndi wiring ? tlg smbungkan wyr yg da terputus ni.. :(
nape la ak jd cenggini eeeek..
sedih pon jd gile.. skt aty pon ak jd gile..
isk isk..
tape laaa.. ape pon..
ak hrp ak dpt stabil cm biase.. ape yg pasti..


ak hrp ak dpt epy cm dlu.. InsyaAllah..



ak hrp.. ak x betol2 gile mcm ni.. hahaha.






sekian bebelan dr ak ; FIEFY



Sunday, March 6, 2011

KENAPA AKU MESTI RASE PERASAAN NI !










- S E K I A N -







sila lupakan perasaan itu.

gila , paham !

lupakan, lupakan, lupakaaaaaaaaaan..


Friday, March 4, 2011

I like diz song Rossa - Ku Menunggu



ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

Perpisahan ini - 1st Edition feat Aizat Amdan





Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri




P/S : sedih laa lagu ni.. :(

Thursday, March 3, 2011

Tanda 100 hari sebelum mati


TANDA PERTAMA


Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya.

Semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar . Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


TANDA 40 HARI


Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.

Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


TANDA 7 HARI


Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.


TANDA 3 HARI


Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


TANDA 1 HARI


Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


TANDA AKHIR


Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.