I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, May 28, 2011

Alangkah powernya jika saya seorang robocop

Petang semalam saya makan nasi berlauk dekat kedai daud maju. Tengah sedap saya menyuap nasi ke mulut dan mengunyah dengan penuh tenaga yang dijana dari rahang saya, tiba-tiba ada sebiji kereta yang tak berapa nak sport tapi buat-buat sport berhenti tepi meja makan saya. Pemandunya seorang lelaki tegap masuk dalam kedai makan meninggalkan kawan-kawan dalam kereta. Gayanya macam nak beli rokok. Oh, lupa saya makan di meja luar agar dapat menghirup udara segar.

Kereta jenis kancil potong ni ekzosnya saya syak tak lulus ujian JPJ, ujian asap puspakom apatah lagi. Dah tau nak berhenti lama matikan lah enjin woih! Saya jadi geram, asap yang dijana dari enjin 660cc makin menusuk hidung, 5 minit lagi saya boleh pengsan keracunan gas karbon monoksida. Apa kes makan nasi berlauk perasa asap kereta.

Saya bingkas bangun dari kerusi, nasi berlauk saya tinggalkan dekat meja sekejap harap-harap daud tak kemas meja saya. Saya tuju ke kereta kancil potong, saya tendang betul-betul mengena pintu kereta. POW! Kereta jadi pecah dua terpelanting masuk longkang. Kawan-kawan brader tegap yang tadi dalam kereta dah jadi payah nak cam. Muka masing-masing jadi barai.

Saya sambung makan nasi.